4 dingen die je kan uitproberen om je baby te doen stoppen met huilen

4 dingen die je kan uitproberen om je baby te doen stoppen met huilen

Hoe moeilijk het ook kan zijn, je moet proberen rustig blijven als je kind niet ophoudt met huilen.

Check eerst de usual suspects waar je makkelijk iets aan kan doen: honger, dorst, vuile pamper? Ook de typische kant-en-klare tips die velen tevergeefs toepassen: fopspeen geven, inbakeren, liedjes zingen… ?

Als niets lijkt te werken, probeer dan eens deze ongebruikelijke tips van ouders met huilbaby’s, Al deze tips werden met succes getest door ouders die het ook moeilijk hebben gehad:

1. De wipstoel is je beste vriend

Een wipstoel is werkelijk een wondermiddel tegen wenende babies! Als het ernaar uitziet dat je baby van huilen zijn beroep wil maken, kan een babywipstoeltje de verlossing betekenen.

Maar het moet wel eentje zijn met met voldoende vering. Zachtjes wiegen is fijn, maar je wil ook wat heviger op en neer kunnen gaan.

Pik er dus geen gezellig schommelstoeltje uit maar ga voor één die de ‘wip’ in de naam ‘wipper’ waardig is.

Je baby kan eventjes luider wenen als je hem of haar loslaat en in de wipstoel legt, maar dat gaat snel over van zodra het wippen begint. Wees dus (nog even) geduldiger. Protip: maak je leven nog makkelijker en koop een extra hoes voor de wipstoel, want van al dat op en neer gaan, kunnen baby’tjes wel eens wat voeding teruggeven.

2. Ruis of white noise brengt je baby tot rust

Naar ruis luisteren, kan je baby op slag doen stoppen met wenen! Ruis, of ‘white noise’, lijkt soms te goed om waar te zijn, maar in veel gevallen werkt het echt miraculeus.
Op je telefoon kan je in je app store verschillende ‘white noise’ apps terugvinden.

Open de app en plaats je telefoon in de nabijheid van je baby. Heb je liever geen telefoon in de buurt van je baby? The real deal kan ook helpen: het geluid van een elektrische tandenborstel, stofzuiger of televisie kan helpen om je baby te doen stoppen met huilen en, met wat geluk, zelfs te laten indommelen. Het staat vast: elk huisje heeft zijn ruisje.

3. Beweging als stimulatie voor je baby

We kennen het scenario: je hebt met je huilende baby al honderd keer rond de tafel gewandeld en nog is die kleine gozer aan het huilen. Maar wat als je in plaats van gewoon te stappen het eens een beetje interessanter maakt? Probeer een paardendraf, of huppel voorzichtig, maak kleine sprongetjes, of doe een klein dansje.

Ook baby’s vervelen zich soms, en kunnen wat extra stimulatie appreciëren.
Wees uiteraard voorzichtig met deze methode en houd je baby altijd stevig vast. Geef voldoende ondersteuning aan het nekje van de baby en maak dat er geen obstakels in de weg liggen.

4. Overstem je baby
Zeker niet de favoriete methode van de buren maar ééntje die effect kan hebben. Begint je baby met brullen, doe dan gewoon even mee. Je kleintje kan er even van schrikken en zal hierdoor stoppen met huilen. Werkt het niet voor je baby, dan werkt het wel om wat spanning uit je lijf te krijgen!

Roep niet te luid of dichtbij de oortjes, en doe je baby uiteraard niet te hard schrikken, dat is niet de bedoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *