Alles wat je nodig hebt voor het babybadje

Het babybadje: voor sommige baby’s een vredige en zalige onderdompeling in de baarmoeder van weleer, voor andere een ongewenste verandering van omgeving waarvan je niet anders kan dan huilen.

Vooral pasgeboren baby’s vereisen veel voorzorgen bij het babybadje. Zorg voor de ideale temperatuur van 37°C, voorverwarmde kleertjes (je kan een kruik of radiator gebruiker) en speciale zeep voor pasgeboren baby’tjes.

De badcape

Een badcape is een speciale handdoek voor baby’s. De handdoeken zijn zijdezacht en hebben een kap op het hoofd. Ze slaan vlot om het lijfje van je baby en zijn de ideale manier om je kleintje goed droog te krijgen.

De stof van een goede badcape is een soort spons die makkelijker water absorbeert, zacht is voor de babyhuid en je baby warm houdt.

Je legt alles het best opengespreid klaar voor je je baby in bad steekt. Op die manier gaat de overgang van warm badje naar warme handdoek het vlotst.

Het luierkussen

Een luierkussen is zacht en heeft opstaande flappen om ervoor te zorgen dat je baby er niet makkelijk af kan. Nadat je baby in bad is gegaan, wil je het luierkussen zo dicht mogelijk bij de hand hebben liggen.

De badthermometer

Met een badthermometer kan je snel meten of het bad voldoende op temperatuur is: tussen de 36°C en 38°C. Dit is heel belangrijk bij pasgeboren baby’s. Een gewone thermometer kan de verkeerde temperatuur meten. Zorg dat je een speciale badthermometer koopt om zeker te zijn dat het water op temperatuur is.

De shampoo

Voor een pasgeboren baby wil je geen shampoo gebruiken. Die droogt de huid uit en de natuurlijke oliën van je baby zijn al perfect wat moeder natuur voorschrijft. Ook voor het haar is het niet nodig. Baby’s die al iets ouder zijn, kunnen wel shampoo gebruiken die speciaal voor hen is gemaakt. Zelfgemaakte shampoos raden we ten stelligste af.

De beautycase en toilettas

Voor een goede organisatie wil je een beautycase en toilettas hebben staan. Daarin steek je onder andere:

  • bodymilk
  • luierwisselbalsem
  • cold cream
  • thermometer
  • verzorgings- & gezondheidsboekje
  • enkele pampers
  • natte doekjes

Een georganiseerde case maakt dat je altijd alles snel bij de hand hebt, in bad of op het verzorgingskussen.

Een smeltend ouderhartje

Een baby in bad steken is een moment dat je nooit vergeet in je leven. Dompel jezelf onder en geniet ervan met volle teugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *