De eerste kleertjes van je baby in het ziekenhuis.

In maatje 50 (en het liefst ook al een maatje groter want je baby zal snel groeien) heb je 5 setjes nodig van:

  • rompers of body’s: wikkelrompers zijn het handigst
  • truitje: bio-katoen is de beste keuze 🌾
  • broekjes: kies uit soorten met of zonder voetjes 🩳
  • mutsje: liefst met voering 🧢
  • kousen: zet je schrap om ze altijd weer kwijt te raken

Pasgeboren baby’s zijn het kostbaarste bezit op deze wereld. Ze verdienen dan ook enkel het allerbeste dat we ze kunnen geven. De eerste kleertjes die je baby zal dragen, moeten vooral comfortabel, veilig en warm zijn.

Games, setje, match! 🎭
We gaan er geen doekjes om wikkelen (hoewel dat ook een optie is): bij een pasgeboren baby komt heel wat kijken. We raden je aan om te denken in setjes: rompers, truitjes en broekjes (al dan niet met voetjes).

Bij de geboorte heb je een 5-tal setjes nodig van maat 50, maar het kan geen kwaad om ook al een setje van een grotere maat te kopen. Het ene baby’tje komt al wat groter ter wereld dan het andere. De maat van babykleertjes komt overeen met hun lengte: een kapoen van 53cm heeft maatje 53.

Wanneer een baby net op de wereld komt, krijgt het van het ziekenhuis een rompertje en een mutsje krijgen. Daar blijft het weliswaar bij, dus zorg dat je voorzien bent.

Verder geven we graag mee dat schoentjes leuk zijn, maar heel weinig toegevoegde waarde hebben voor een pasgeboren baby. Vele baby’s vinden ze zelfs niet eens leuk om aan te hebben. Het belemmert hun bewegingsvrijheid en ze voelen zwaar aan hun voeten. Ja, ze zijn natuurlijk ongelofelijk schattig maar echt nodig heb je ze niet.

Temperatuurregeling bij een baby 🩺
Weet dat baby’s de eerste weken niet in staat zijn om zelf hun temperatuur te regelen!

Het mag dan misschien warm zijn buiten, je pasgeborene zal toch voortdurend nood hebben aan warme kledij en een dekentje.

Baby’s komen uit de baarmoeder waar ze omringd werden door vocht van de perfecte temperatuur. Dan komen ze plots in de buitenwereld waar de gemiddelde kamertemperatuur 21°C is.
bbbrrr!

Dit veranderd na een paar weken. Het is dus niet de bedoeling dat je voor eeuwig je kind warm induffelt.

Hou rekening met de TOG waarde van kledij (dezelfde als bij slaapzakken: zie puntje 3 van onze slaapzak blog). Deze waarde toont welk type kledij van toepassing is bij welk weer, zodat je kleintje altijd comfortabel de wereld kan ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *