De juiste slaaptemperatuur voor baby’s

Je baby streeft voortdurend naar harmonie. Hoe beter de lichaamstemperatuur in balans blijft, hoe gelukkiger de baby en hoe gelukkiger de ouders. Vooral tijdens de slaap is de juiste temperatuur belangrijk. Dat geldt uiteraard tijdens de nacht, maar bijvoorbeeld ook bij dutjes overdag of tijdens een autoritje. 🌡

Hoe weet je of een baby het te warm heeft?

Een goede plaats om eerst even te voelen, is het nekje. Gebruik enkele vingers of de achterkant van je hand om te toetsen. Het nekje mag niet te warm of te koud aanvoelen. Om meer uitsluitsel te krijgen, kan je aan de voetjes voelen (niet de handjes, want het is normaal als die wat kouder aanvoelen). Regel nummer 1 is dat een zwetende baby het sowieso te warm heeft.

Wat is de beste temperatuur om bij te slapen?

Kind & Gezin is hierover erg duidelijk en wil tot de leeftijd van 8 weken een temperatuur van 20°C.
Na de leeftijd van 8 weken raden ze 18°C aan. Je houdt rekening met de temperatuur in de kamer en dus niet met de buitentemperatuur.

Een veelgemaakte fout is om tijdens de winter de verwarming hoog te zetten en je kindje goed in te duffelen. Maar zo zal je baby het veel te warm krijgen! Pyjama’s en slaapzakjes voor kinderen hebben bepaalde TOG-waardes (wat staat voor “Thermal Overall Grade”). Deze tonen hoeveel je baby’tje aan moet hebben en bij welke temperatuur. Hou hier dus zeker rekening mee.

Wat is een thermo regulerende pyjama?

Dit zijn speciale pyjama’s voor baby’s die de temperatuur van de baby beter kunnen regelen.

Wanneer het te warm of te koud wordt, worden de vezels in de pyjama geactiveerd om zo de lichaamstemperatuur weer in balans te brengen. Het is vooral de stilstaande lucht tussen de huid en
de pyjama die het beste op de juiste temperatuur blijft. Op die manier kost het minder moeite om jezelf warm te houden maar kan je ook sneller afkoelen wanneer nodig.

Vanaf welke leeftijd zijn er thermo-regulerende pyjama’s voor baby’s?

Voor elke leeftijd tussen de 0 en 18 maand kan je bij Noukies pyjama’s vinden. Er zijn zeven verschillende maten voor de maanden tussen deze leeftijden. Heb je een stevig Michelin mannetje, een gespierde patser of een fijn sprietje, dankzij de maatgids bij onze producten kan je altijd de gepaste kledij vinden.

Uit welke stof bestaat een thermo regulerende pyjama?
De thermoregulerende pyjama’s van Noukie’s zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Je hebt varianten van katoen zoals we het kennen, maar ook velours. Velours is even zacht als fluweel, iets minder glanzend, maar wel flexibeler. Het kan natuurlijk nog altijd niet op tegen de zachtheid van een babyhuidje. Dat is onmogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *