De materniteit verlaten in de zomer: hoe kleed je eenzomerbaby?

Een baby geboren in de zomer is letterlijk en figuurlijk een zonnig kindje! Net de materniteit verlaten en meteen het zonnetje op zijn bolleke. Maar het is niet altijd rozengeur en zonneschijn! Met de zomer komen ook tropische temperaturen, sterke UV-straling, hevige regenbuien, en dus ook aangepaste kleding.

Loop je net de materniteit uit? Weet dan dat je baby nog niet in staat is om zijn eigen temperatuur te reguleren. Bovendien mag je je niet laten misleiden door te voelen aan de handjes of voetjes.

Je ontdekt of een baby het te warm of koud heeft door aan het nekje te voelen! Voor kersverse ouders is het dikwijls ook makkelijker om te kiezen voor een body, mutsje, gecombineerd met een dekentje.

Kwestie van niet telkens alle kleertjes van je baby te moeten aan- en uitdoen, iedere keer je een pamper moet verschonen. Laten we eerst even overlopen wat je het best in de kast hebt hangen om aangenaam de zomer door te komen.

Hoedjes 👒
Een baby met een hoed, staat hem goed! Dan hebben we het niet over een hoge hoed (hoewel dat heel stoer zou zijn) maar over een licht strooien of katoenen hoedje. Zorg er bij een hoedje voor dat de nek goed bedekt is, hier zit de hersenstam en die mag zeker niet overhitten! Een parasolletje kan ook handig zijn om schaduw te werpen over de buggy.

Kleedjes 👗
Kies voor een luchtige kledingstijl. Je ouderinstinct fluistert waarschijnlijk in je oor om toch nog maar een laagje aan te doen. Luister als het echt warm is niet naar dat heet duiveltje op je schouder en trek je baby enkel een katoenen body aan (geen polyester). Deze raad geldt trouwens niet voor pasgeboren baby’s, die hebben soms wat nood aan raad van duiveltjes…

‘s Nachts 🌜
Doe een baby een body (liefst met lange mouwen) en een zomerse slaapzak aan bij het slapengaan.
Extra dekens zijn echt helemaal niet nodig. Hou je baby muggenbeetvrij met een muggennetje dat over een babybedje past.

In de auto 🚗
Ook in de wagen is het belangrijk om je jongste passagiers koel te houden. Denk eens aan een heuse hoes voor de kinderstoel. Ook een zonnescherm of zonwering houdt je baby zo fris als een hoentje.

Kousen 🩳
Heel eenvoudig: als het warm is, doe je geen kousjes aan en daarmee is de kous af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *