Engelennest aankoopgids: waarop moet je letten wanneer je een engelennestje koopt?

Een engelennestje is een must-have voor de eerste levensmaanden van je baby. Je baby te slapen leggen kan een moeilijke klus zijn, maar een engelennestje kan hier echt bij helpen. Hieronder plaatsen we enkele belangrijke zaken op een rij waarvoor je attent moet zijn wanneer je een nestje kiest.

Koop een engelennestje niet op de groei

Wanneer je baby in een engelennestje ligt, wil je dat je kleintje een geborgen gevoel krijgt. In mama’s buik was je baby namelijk volledig omringd en knus ingekapseld, en een engelennestje kan dit gevoel terugbrengen. In een te groot engelennestje kan je baby dit behaaglijke gevoel niet herbeleven.
Enkel in een engelennestje met de juiste maat zal je baby rustiger worden en beter kunnen slapen.

Houd rekening met de temperatuur

Wanneer je een engelennestje koopt, zorg ervoor dat je het zowel in de winter als in de zomer kan gebruiken. Tijdens de winter is het typisch voor ouders om hun baby’tjes te warm aan te kleden en in te duffelen. Als het buiten koud is, maar binnen lekker warm, hoef je je baby niet te omzwachtelen in heel veel dikke lagen. De juiste temperatuur voor je baby is niet te koud, maar ook niet te warm!

Makkelijk in en uit het nestje

Een goed engelennestje is er eentje waar je je baby gemakkelijk in of uit kan plaatsen. Je wil je baby toch niet onnodig wakker maken? Een ritssluiting aan de zijkant maakt dat je je baby ongemerkt in en uit het nestje kan nemen.

Mogelijk om te plaatsen in een autostoel

Sommige engelennestjes hebben speciale openingen om de riemen van een autostoeltje door te steken. Heel handig om je baby in alle comfort en warmte mee te vervoeren. Zorg er dus zeker voor dat je maxi cosi of andere autostoel delen heeft die je eruit kan nemen zodat je het nestje in de plaats kan installeren. Vroem vroem!

Een engelennestje is geen slaapzak

Een engelennest is niet inwisselbaar met een slaapzakje! Beiden hebben hun eigen toepassing en zal je op andere momenten gebruiken. Een slaapzak is ideaal voor ‘s nachts maar als je baby overdag een dutje doet, kies je beter voor een engelennestje. Het is namelijk makkelijker om je baby eruit te halen en mee te nemen. Ook voor het verversen is een engelennestje makkelijker dan een slaapzakje. Bovendien geeft een slaapzak niet hetzelfde geborgen gevoel als een engelennestje.

Een engelennest is beter dan een dekentje
Je kleine trappelaar mag zich naar hartelust uitleven in een engelennestje. Een dekentje zal snel aan de voeten van je baby liggen. Baby’s houden ervan te trappelen, joepen en schoppen wanneer ze neerliggen, maar voor je het weet zijn ze hun dekentje kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *