Geboortecadeaus: Dit is wat mama’s echt willen

Mensen zijn erg vrijgevig wanneer een nieuw leventje ter wereld komt en er bestaan zoveel cadeautjes, maar ben jij iemand die zorgvuldig en bedachtzaam een geschenk uitkiest? Dan heb ik wat tips voor jou! In plaats van de zoveelste knuffel of rompertje (iets wat mama’s meestal al kregen van anderen en soms ook graag gewoon zelf kopen), ga voor iets nuttigs of unieks.

Nuttige geboortegeschenken

Zelfgemaakt eten! Een grote pot spaghettisaus, een ovenschotel boordevol groentjes, of de taart van je oma’s recept,… Vind mij maar eens een kersverse moeder die je niet graag ziet komen. Het voortdurende voeden, verversen, zelf wanhopig trachten dutten, … het neemt tijd weg die je nodig hebt voor het bereiden van gezonde maaltijden. Geen echte keukenprinses? Breng sushi mee, dat heeft je vriendin net 9 maanden moeten missen. Of ben je echt een hele goede vriendin? Bied je hulp aan in het huishouden: een wasje draaien, wat strijken, iets poetsen, … Eeuwige dank verzekerd.

Laat je de nieuwe mama haar geld graag zelf spenderen aan schattige zaken voor haar kleintje, dan kan jij in haar plaats luiers of natte doekjes kopen. Misschien herbruikbare luiers als ze dat van plan was? Dat moet dan al niet uit het budget van de ouders komen. Let wel op niet de allerkleinste maat van luiers te kopen, sommige kindjes passen er van bij de start niet in.

Unieke geboortegeschenken

Gepersonaliseerde geschenkjes scoren goed bij kersverse mama’s. Op de webshop van Noukie’s vind je allerlei items waarop je de naam van de baby (of een koosnaampje die je nu al hebt verzonnen) kunt laten borduren. Op een slaapzak, op slabbetjes, een dekentje, een badcape, of een knuffeldoekje bijvoorbeeld. Misschien wordt jouw cadeau een blijvertje in huis als aandenken van de kraamperiode.

Een eerste-jaarboek is ook een leuk geschenk. Wie bladert immers niet graag door een boekje met herinneringen aan je eerste levensjaren. In dat eerste jaar gebeurt en verandert er zoveel, en zo snel! De ouders slapen waarschijnlijk niet genoeg om zich de gebeurtenissen van dat jaar goed te herinneren, dus best schriftelijk bewijs voorzien.

Voor broer of zus

Heeft het kleintje al een broertje of zusje in huis rondlopen? Dan kan je er ook voor kiezen om hen een cadeautje mee te brengen. Dat kleine ukje dat plots alle aandacht opeist, heeft waarschijnlijk al genoeg gekregen. Op de webshop van Noukie’s vind je tal van mooie geschenkjes, afgestemd op leeftijd, voor binnen en buiten.

Losse inspiratie

Tenslotte kan je ook wild gaan met een sterrenposter (de stand van de sterren op de dag van de geboorte), plant een boom in hun naam, kraamklinieksetjes om de ultieme schattigheid te bekomen, een white noise machine (als de baby door jou beter slaapt…), decoratie voor de kinderkamer, bon voor de babyspa….

Veel plezier met het uitzoeken, maar onthoud: een kraambezoek hou je het best kort, dus uitpakken en wegwezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *