Inspiratie voor cadeautjes bij de geboorte: kleertjes, speeltjes, en leuks

Hoera, nieuw leven in de brouwerij! Wordt het een vlegel of eerder een kapoen? 🎁

Kersverse baby’s en hun ouders kunnen wel wat spulletjes en cadeautjes gebruiken. We geven wat tips & tricks van professionele babybezoekers met jaren ervaring.

Het spreekt voor zich dat je eerst de geboortelijst raadpleegt. Als je daar iets tussen vindt, ben je zeker dat de toekomstige ouders het sowieso nodig hebben. De meeste ouders vinden het zeker niet erg als je gewoon iets anders meebrengt. Het is immers het gebaar dat telt.

De kleren maken de baby 👶🏻

Nummer 1 op de lijst van meest voor de hand liggende cadeaus: kleertjes! Leuk om zelf uit te kiezen, en je grijpt natuurlijk meteen naar de schattigste, kleinste, snoezigste kleertjes eerst… Afblijven! De kleinste maatjes zullen al voorzien zijn door de ouders, grootouders en een hele bende babypottenkijkers.

Ga voor maatje 74 en hoger. Dit is de blinde kledingsvlek voor veel ouders die je er niet zomaar uitwast. Je scoort dus hoge punten wanneer je komt aandraven met de veel te grote kleding.

Andere winnaars zijn mutsjes, sjaaltjes, en wanten. Bonuspunten als ze ook nog eens matchen met elkaar.

De mantel der liefde

Een babydeken om het kleintje in te wikkelen is een perfect geschenk waar ouders veel aan zullen hebben. Ook een inbakerdoek is de nieuwe beste vriend van mama en papa. Of doe eens gek en ga voor leuke baby bedomranding. Wie weet wordt jouw babydekentje wel het uitverkoren dekentje waar de baby nog jaren dol op is.

Een klein handig geschenk is altijd welkom. Wat dacht je van een fopspeenhouder, waskussen, of een voedingskussen? Ook een overtrekhoes voor verzorgingskussen staat misschien niet bovenaan de lijst maar hebben kersverse ouders gewoon nodig!

Wil je de kortste weg om een baby- of kinderhart veroveren? Speelgoed! Een baby’tje doe je een plezier met een leuke knuffeldoek, baby mobiel of een baby speelmat.

Leg ze in de watten

Een baby verdient het om in de zachtste watjes te liggen! Maar wat met die arme mama en papa? Die verdienen ook wel eens een pleziertje.

Je doet elke nieuwbakken ouder een groot plezier met een lekkere huisgemaakte maaltijd.

Zelf hebben ze er weinig of geen tijd voor, en het is een gemakkelijke manier om ze gelukkig te maken, vooral als je rekening houdt met wat ze graag eten. Smullen maar!

Protip: als je het kraambed bezoekt, neem dan iets mee wat de moeder tijdens de zwangerschap niet mocht eten. Fans van sushi, broodjes américain, brie of oesters zullen je dankbaar zijn.

Verwencadeaus voor de mama

Heb je ooit al eens een vrouw horen praten over haar zorgeloze bevalling waar ze achteraf geen enkele last van had? Wij ook niet! Denk dus aan massage olie, verzorgingsproducten, bruisballen, belevingsbons, ... Dankzij jouw verwennerijen zullen de mama’s weer wat kunnen ontspannen, ook al is het maar voor even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *