Tips voor de verzorgingstafel van baby’s

Wist je dat voormalig president Obama de ‘BABIES act’ ondertekende dat verzorgingstafels in alle overheidsgebouwen verplicht maakt?

Eeen leuk weetje, hopelijk niet te boreling) 🧸

Baby’s moet je namelijk verversen waar en wanneer het nodig is: in de auto, op de luchthaven, op restaurant, noem maar op.

Maar het vaakst gebeurt het thuis en als je het jezelf makkelijk wil maken, is een eigen verzorgingstafel een absolute must.

Zorg dat je tafel veilig is en je alles voorhanden hebt om je baby te verversen. Als ze dan nog eens niet te duur is én er goed uitziet, mag je in je twee handen wrijven.

Waarvoor gebruik je een verzorgingstafel? 🧴 

Een verzorgingstafel gebruik je voornamelijk om je baby te verschonen, te verzorgen en andere kleertjes aan te doen. Het liefst wil je ook de juiste producten op, rond, en onder je verzorgingstafel hebben.
Kind & Gezin maakt een onderscheid tussen twee soorten verzorgingstafels met een verschillende afmeting: modellen voor baby’s tot 1 jaar oud (38cm x 65 cm), en die voor 1 tot 3 jaar (55cm x 75 cm).

Veiligheid: mij een zorg!

Je baby’tje zal aardig wat tijd doorbrengen op de tafel, dus het moet vooral een veilige omgeving zijn.
Kind & Gezin maakte een volledige checklist met belangrijke zaken waarop je moet letten:

● De verzorgingstafel moet stevig en stabiel staan, en een lading van 50kg kunnen dragen.
● Er mogen geen scherpe hoeken of kantjes zijn.
● Als er bewegende delen zijn, mogen er geen poezelige babyvingertjes tussen kunnen.
● Let op voor snoeren, touwen, of koordjes die volledig rond het nekje kunnen!
● De beste verzorgingstafels hebben ‘vleugels’: een opstaande rand langs beide kanten maakt dat je kleine gymnast er niet zomaar af kan rollen.
Het allerbelangrijkste is natuurlijk om je baby nooit alleen op verzorgingstafel te laten. Hou je kind altijd stevig vast bij z’n armpje of beentje als je intussen naar iets anders grijpt en verlies ze geen seconde uit het oog.

Niet te duur

Een stevige tafel hoeft niet veel te kosten, het moet zelfs geen volledige tafel zijn! Met een opzetstuk voor een kast bekom je snel een gemakkelijk een veilige verzorgingstafel. Let er natuurlijk wel op dat de afmetingen overeenkomen, en je voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

Alles binnen handbereik

Alles moet binnen jouw handbereik zijn, niet in dat van de baby! Je kleine kapoen zal graaien naar alles wat er op en rond de tafel staat. De wereld is er om te ontdekken natuurlijk… en de verzorgingstafel vormt daarop geen uitzondering.
Zorg vooral dat je de pampers, zinkzalf, en het vuilnisbakje binnen handbereik hebt. Jouw baby is de schattigste, zijn vieze pamper is dat niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *