Waarom een geboortealbum maken?

Een geboortealbum is waarschijnlijk het meest kostbare dat je kan maken. Op de vraag ‘wat zou je redden als je huis in brand staat’, antwoord je uiteraard ‘het geboortealbum van mijn kind(eren)’. Het is nu eenmaal een sleutelmoment in je leven, dit bijzondere moment vergeet je nooit… dankzij een fotoalbum! Je wil je geluk ook met anderen delen en dan zijn afgedrukte foto’s in een fotoalbum 100 keer charmanter dan eender welk computerscherm.

Je verhaal zelf kunnen vertellen

Een geboortealbum vertelt jullie verhaal. Het verhaal van de start van een onbreekbare band tussen ouder en kind. Je herschrijft het zelf in je fotoalbum op een manier dat typisch is voor jullie. Maak het maar intiem.

Digitale herinneringen zijn minder duurzaam

Hoe je het ook draait of keert, digitale foto’s en video’s zijn minder blijvend. Stel je voor dat je al je herinneringen op floppy diskettes had opgeslagen. Je zou ze gewoon niet meer kunnen bekijken! Het is niet eens zo gek dat de huidige manier waarop je jouw foto’s digitaal hebt bijgehouden, binnen 5 of 10 jaar niet meer bruikbaar of toegankelijk is. Fotoalbums to the rescue!

Om je foto’s in het fotoalbum beter te beschermen, kan je witte pergamijn tussenbladen gebruiken. Dit doorzichtige papier is in het betere fotoalbum te vinden én beschermt je foto’s.

Delen met andere mensen

Het belangrijkste verhaal in je leven wil je natuurijk kunnen delen met andere mensen. Tonen hoe het verlopen is, helpt je ook om het een plaats te geven. Je kan de gebeurtenissen van die dag ook beleven door de ogen van iemand anders. Fantastisch om te zien hoe ook zij de spanning van de dag samen met jou herbeleven.

Je kind in verlegenheid kunnen brengen bij toekomstige vriend of vriendin

Wanneer toekomstige vrienden of vriendinnetjes over de vloer komen, is het altijd fijn om het fotoalbum boven te halen. Je tiener zal zich schamen, de vriend(in) zal vol plezier bevestigen wat een schattigaard het is en hun band zal er sterker door worden.

Je vergeet sneller dan je denkt

Je denkt misschien dat je het nooit zal vergeten, maar je brein is niet goed in herinneringen nauwgezet na te vertellen. De emoties of gebeurtenissen die de voorbije maand hebben gespeeld, kleuren je herinneringen en doen je andere delen vergeten. Een mooi fotoboek helpt je om te herinneren wat er echt is gebeurd.

Manier om het te verwerken

Laat ons eerlijk zijn: een zwangerschap, geboorte en opvoeding zijn geen gemakkelijke periodes in je leven. Soms moet je bepaalde aspecten kunnen verwerken. Je verhaal (her)vertellen in een fotoalbum helpt je om alles op een rijtje te zetten en bewuster te worden van wat je nu allemaal precies beleefde.

Je creativiteit naar boven halen

Een geboortealbum is niet louter een fotoalbum. Je kan je creativiteit erop loslaten en er allerlei zaken in zetten. Denk aan geboortekaartjes, geboorteakte, kaartjes met gelukswensen, stukjes textiel en nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *