Wat moet er op de verzorgingstafel van je baby staan?

Wat moet er op de verzorgingstafel van je baby staan?

We zullen er geen hydrofiele doekjes om winden: om een baby op een comfortabele manier te verzorgen, heb je heel wat nodig. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte en handigste producten die je het best naast het aankleedkussen van je baby hebt staan.

Gezondheid

Het lichaam van je kleintje is nog in volle ontwikkeling en het is belangrijk om je baby alle kansen te geven om gezond te worden en blijven. Daarom wil je aan de verzorgingstafel je baby zo goed mogelijk soigneren! Voor je begint met de verzorging van je baby, kan het geen kwaad om even wat desinfecterende handgel te gebruiken mochten je handen vuil zijn.

De traanbuis van veel baby’tjes zit verstopt voor de leeftijd van 1 jaar, waardoor er heel wat etter in de oogjes kan komen.

Prettig is het niet, maar ook niet ernstig. Gebruik wat fysiologisch water (handig om te hebben in pipetjes) in combinatie met een steriel doekje (wij raden Sterilux ES1 aan) om de oogjes schoon te maken.
Wrijf altijd van buiten naar binnen om de prut te verwijderen.

Kind en Gezin raadt aan om bij de borstvoeding vitamine D en K te geven. Vitamine D is goed voor het beendergestel, vitamine K helpt dan weer bij de bloedstolling.

Beiden kan je in druppelaars in de apotheek kopen.

Je moet de druppels dagelijks toedienen, daarom is het een goed idee om ze naast het aankleedkussen te bewaren.
Bovenop babylotion voor de huid van je baby raden wij ook aan om cold cream te gebruiken, dit voorkomt het uitdrogen van de gezichtshuid (wij raden Mustela nourishing cream aan).

Verversen

Het is een no-brainer dat de pampers van je baby binnen handbereik van het aankleedkussen wil hebben liggen.

Bij het verversen wil je wat vochtige doekjes gebruiken en erna anti-luieruitslag crème aanbrengen. Een luieremmer maakt pampers deponeren extra gemakkelijk.

Kledij

Leg de garderobe van je kleintje in stapeltjes per soort en per grootte, bijvoorbeeld alle broekjes van maat 56 bij elkaar, alle rompertjes van maat 56 bij elkaar, enzovoort. Zorg dat de kledij in de maat van je baby’tje binnen handbereik ligt.

Je zal namelijk niet alleen pampers moeten verversen maar soms ook de kleren van je kleintje. Met wat goede organisatie komt je baby iedere dag opnieuw met een stralende look voor de dag, klaar om in zijn roze wangetjes geknepen te worden.

Praktisch
Wanneer je net de pamper van je baby uitdoet, kan je scherpschuttertje wel eens een kakje of een plasje doen op het aankleedkussen.

Geen enkel probleem… zorg er gewoon voor dat je hydrofiele doeken, vochtige doekjes en een extra aankleedkussenhoes bij de hand hebt.
Je zal je baby in het begin ook dikwijls ‘s nachts moeten verversen.

Als je dan het licht in een kamer moet aandoen, zou je schone slaper wel eens wakker worden!

Als jouw slaap en die van je baby je lief is, zorg je voor een nachtlampje dat niet te fel schijnt. Slaapwel!

Checklist

Gezondheid
❏ steriele doekjes
❏ vitamine K en vitamine D druppels
❏ babylotion
❏ fysiologisch water in pipetjes
❏ handgel
❏ cold cream

Verversen
❏ aankleedkussen
❏ pampers
❏ luieremmer
❏ anti-luieruitslag crème
❏ vochtige doekjes

Kledij
❏ rompertjes
❏ broekjes
❏ truien
❏ kousjes
❏ mutsjes

Praktisch
❏ nachtlampje
❏ schaartje
❏ hydrofiele doek
❏ extra aankleedkussenhoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *