De kinderkamer inrichten: een voorbereide babykamer is er twee waard

Hoera! Je baby komt eraan! Daar kan je maar beter klaar voor zijn. Laten we nu eens beginnen met de babykamer aan te pakken. Het zal je leven duizendmaal makkelijker maken als je je baby kan kleden, spelen, verversen, te slapen leggen, en zoveel meer. En dit in een kamer die voorzien is van alle benodigdheden van je kleine kapoen.

We delen hier wat tips van ouders die al heel, héél veel tijd doorbrachten in de kinderkamer. Volgens sommigen moet je 10.000 uur oefenen vooraleer je expert bent in iets. Wel, in dat geval zijn dit tips van échte experts.

Slapen: babybed, wieg, co-sleeper, of parkje?

Geen makkelijke keuze. Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen.

Een babybed (al dan niet als co-sleeper) heeft als voordelen dat je het vaak kan instellen op verschillende hoogtes zodat het makkelijker is om je kleintje in en uit bed te nemen. Een goede matras, bedomranders of bedbumpers maken het leven van jou en je baby een stuk makkelijker.

Een wieg scoort als pronkstuk om jouw baby als mega schattigaard alle harten sneller te doen slaan. Wangenknijpers aller landen zullen het misschien niet graag horen maar een wieg is eigenlijk niet meteen de beste optie. Je baby is de wieg heel snel ontgroeid (als ze zich kunnen optrekken, wordt het gevaarlijk) dus kan je dit best tweedehands op de kop te tikken.

Een park (& bijbehorende parktapijten) is een top idee als inrichting voor de babykamer. Het gebruiken als bed, daarvan zijn we minder fan. Een bed is om te slapen, een park om in te spelen. Zorg dat je kindje dat ook weet, anders zal het spelen wanneer het moet slapen en omgekeerd…

We hebben trouwens nog veel meer tips over slaapmeubilair voor baby’s die je misschien eens wil doornemen.

Kleerkast voor kleertjes

Je denkt misschien dat babykleertjes toch maar piepklein zijn, en je ze allemaal wel kwijt kunt onder de commode, maar niets is minder waar! Voor je het weet, zit je met een ware kinderkledij explosie! Je baby schiet centimeters vooruit en zal in een mum van tijd de kilo’s bij elkaar bikken. De rompers zullen openscheuren, de broeksknoppen wegschieten, en je zal je afvragen of je van elke kous maar één enkel exemplaar hebt gekocht (waar gaan al die kousen toch heen?).

We zijn wat dramatisch, maar een stevige kinderkast met voldoende ruimte voor alle kleertjes nu, voor de groei, en om weg te geven (of houden voor het volgende kindje dat nog kan komen) is een noodzakelijke investering.

Verzorgingstafel of commode

Je baby verschonen is een karweitje waarvan je dagelijks meerdere malen de eer en het genoegen zal hebben (excuses voor het sarcasme). Als je het jezelf niet nodeloos moeilijk wil maken, kies je voor een goed uitgeruste commode. Bekijk onze volledige babyverzorgingstafel checklist en lees onze aanvullende commode tips.

Inrichting babykamer

Je babykamer een eigen stijl of leuk thema geven is heel fijn. Het belangrijkste is weliswaar dat je baby en jij er zich goed in voelen. Een kamer waarin je tot rust kan komen, maar ook naar hartenlust in kan spelen.

Een aantal leuke decoratieartikelen die een babykamer leuker, handiger, en comfortabeler maken zijn: boekenrekjes, nachtlampjes, posters, slingers, een wipper of schommelstoel (must-have!), een mobiel voor aan het parkje of bedje…

Ga als het kan ook eens langs bij je vrienden of vriendinnen die kindjes hebben en neem van hen leuke ideeën over. Of kijk even op de webshop van Noukie’s, wij hebben zoveel mooie en magische decoratie voor kinderkamers. We zijn er fier op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *