RING RING! Tijd om op je opperbest naar school te gaan

Op hun eerste schooldag wil elke ouder dat zijn kindje er opperbest uitziet. De kleertjes worden wellicht onmiddellijk vuil, maar laat ons dat niet beletten om ze goed voor de dag te laten komen. Met deze tips wordt je kind bedolven onder het wangengeknijp en uitroepen als ‘zo een schattig boeleke’. Je bent gewaarschuwd!

Als je wil filteren op de juiste kleertjes in een webshop, dan moet je weten dat kinderen in België naar de kleuterklas kunnen (in feite instapklasje) vanaf 2,5 jaar.

Ze kunnen onmiddellijk naar het eerste kleuterklasje vanaf 3 jaar.

Verder maakt het onderscheid in kleding tussen jongens en meisjes in feite niet zoveel uit. Zolang je kindje maar draagt waar het zich goed in voelt, dat is het belangrijkste!

De kleren maken het kind 👕

Het is belangrijk dat kindjes zich goed in hun vel en kleren voelen. Ga dan ook voor de kleertjes die bij hem of haar passen: draagt hij liever een polo’tje of doe je toch liever gewoon een T-shirt? Doe je daar een trui over aan, of verkiest hij een debardeur?

Op de allereerste schooldag is het vooral cruciaal dat je kindje zich comfortabel voelt wanneer ze komen in een nieuwe omgeving die ze niet kennen. Het is normaal dat sommige kinderen daar wat schrik voor hebben.

Het helpt om je kind te kleden in een outfit dat het al wat kent en waarin het zich flink en goed voelt. Zorg dat daar het schoentje niet wringt en doe iets aan dat vertrouwelijk aanvoelt.

Aan de veren kent men de vogel! 🐦

Het is leuk om je kind gelijkaardig te kleden als jezelf. Maar naarmate je kind groeit, zal het een eigen voorkeur ontwikkelen. Elke ouder moet voor zichzelf beslissen hoe ver ze hun kroost daarin willen laten gaan.

Een uitgesproken mening over hoe ze zich willen kleden is een belangrijke stap in de identiteitsontwikkeling. Maar er zijn natuurlijk grenzen!

Toch liever niet naar een ceremonie in hun laatste Spiderman pyjama.

Misschien heb je zelf een sterke voorkeur maar weet je niet wat allemaal bij elkaar zou passen. Noukie’s heeft daarom een aantal outfits op voorhand samengesteld, voor zowel jongens, als meisjes.

Een kind draagt geen volwassen kleding 👶

Lees het volgende in de stem van een wijze grootvader: “Geef het veulen geen haver en het kind geen brandewijn!” Dit wil zoveel zeggen als: behandel kinderen niet als grote mensen!

Dat is zeker van toepassing bij de kleertjes.

Je kind zal z’n kleertjes nog liever dragen als het bijvoorbeeld leuke kleuren of knopjes heeft, of er hun favoriete diertje op staat (pro-tip: wist je dat je bij Noukies kan filteren op soorten dieren op onze kleren in de webshop?).

De aap komt uit de mouw 🙊

Een eerste schooldag is een stressvolle ervaring voor zowel jou als je kind… maar daar is een mouw aan te passen.

Laat de moed dus niet in je schoenen zakken en gooi er niet met je pet naar want dankzij onze tips weet je nu van wanten. Jij en je kleintje zullen er zonder twijfel goed gemutst van wo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *