Alles over de ideale tweedelige pyjama’s: ons vakkundig oordeel

Pyjama’s voor je kleine snurker bestaan in alle soorten en maten. Als het op slaapkledij aankomt, delen wij de lakens én de tweedelige pyjama’s uit. 👕 👖

Wanneer kiezen voor een tweedelige pyjama?

Vanaf de leeftijd van 1 jaar kan je voor je doornroosje (of prins op het witte paard) een pyjama kiezen die bestaat uit twee afzonderlijk delen.
Wanneer baby’s jonger dan 12 maanden zijn, kies je best voor pyjama’s uit één stuk. Dit soort pyjama’s (ook onesies genoemd) bedekken ook de voetjes zodat baby’s het ‘s nachts gegarandeerd warm hebben. Dit is vooral belangrijk bij pasgeboren baby’s: zij kunnen hun temperatuur nog niet zelf regelen.

Bij baby’tjes jonger dan 1 jaar kan het truitje omhoog kruipen waardoor ze ‘s nachts kou krijgen.
Je kiest ook best voor een pyjama broekje met voetjes want door het wroeten, kan je stampertje zijn of haar kousen ‘s nachts snel verliezen. Met andere woorden: voor baby’tjes jonger dan 1 jaar is de beste keuze al voor jou gemaakt, en daarmee is de kous af.

Voordelen van tweedelige pyjama’s 👶🏻

Je weet nu wanneer je voor een tweedelige pyjama moet kiezen, maar nog niet waarom! Er zijn veel verborgen voordelen aan kiezen voor tweedelige pyjama’s voor baby’s:

– Als één van de twee stukken vuil is, moet je er maar één wassen. Een ongelukje is daarmee snel van de baan.
– Het is veel makkelijker om je worstelaar in twee verschillende kledingstukken te steken. Onesies zijn over het algemeen moeilijker aan te doen.
– Er zijn meer combinaties mogelijk. Geweldig voor de dag komen is één ding, maar ook tijdens de nacht kan je baby er geweldig uitzien.
– Favoriete outfit kapot of versleten? Je moet maar één van de twee delen vervangen!
– Sommige baby’s vinden het comfortabeler. Jammer dat we het ze nog niet kunnen vragen. Het eerste woordje van de meest chillaxe baby’s is dan ook “tweedelige pyjama set”.
– Het is makkelijker om de temperatuur te controleren door TOG-waarde in combinatie met een slaapzak.

Hoe kiezen voor tweedelige slaapkledij? 💤

Voor slaapzakken stelden we al de ultieme babyslaapzak checklist op. Voor slaapkledij is het vooral belangrijk dat je geen te warme kledij kiest. Let ook op voor lintjes, touwtjes, of andere draadjes. Die kunnen gevaarlijk zijn.
In de Noukie’s webshop kan je sorteren op tweedelige pyjama’s en meteen smelten voor alle leuke, knusse, en toffe pyjama’s. Een tweedelige pyjama set kost bij Noukie’s tussen de €20 en €30. Tijd voor een pyjama feestje dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *