De 5 criteria om op te letten bij het kiezen van schoentjes

Wil je recht in je schoenen staan wanneer je schoenen voor je kindje koopt? Volg dan onze vijf essentiële tips voor het kiezen van goede schoenen voor je kindje.

Tweedehands, niet altijd goed

Schoenen moeten echt als gegoten zitten. De prins van Assepoester wist goed genoeg dat hij niet moest afkomen met slecht zittend schoeisel. Tweedehands schoenen zijn net zo. Ze zijn al gedragen en liefgehad door de vorige eigenaar(s). Geen probleem voor volwassenen, maar minder ideaal voor groeiende kindjes die beter geen ingelopen schoentjes dragen.

Ingelopen schoenen hebben al een imprint van een voet en kunnen het stappen van een kindje bemoeilijken, voelen meestal minder comfortabel aan en zorgen er mogelijk voor dat je kindje zich motorisch minder goed ontwikkelt.

Waterbestendig

Een plas water is super aantrekkelijk voor kinderen. Een liefdesverhaal zo oud als we kunnen bedenken, maar soms erg ongemakkelijk voor ouders. De meeste kinderen voelen zich aangetrokken door elke waterplas en springen er zonder verpinken in. Kwaad worden op een spelend kind is geen goede opvoedingstechniek dus kan je je maar beter voorbereiden.

Een paar laarzen is zeker geen overbodige luxe. Zo kan je met een gerust hart je kind in elke plas laten springen.

Velcro beter dan veters

Kiezen voor een velcro sluiting zorgt ervoor dat kinderen sneller zelfstandig hun schoenen kunnen aan- en uitdoen. Ze zullen ook sneller zelf proberen om het taakje te verwezenlijken omdat ze er meer voldoening uit krijgen als ze het volledig zelfstandig kunnen. Bovendien gaan velcro schoenen heel erg lang mee en kunnen kinderen er, in tegenstelling tot veters, niet over struikelen.

Mogen vuil worden

Kinderschoenen worden snel vuil. Zand, modder, en een scala aan andere vieze substanties worden haast magnetisch aangetrokken door kinderschoenen. Het is dan ook mooi meegenomen dat je de schoenen makkelijk kan wassen. Daarvoor kijk je of ze voldoende stevig zijn en of je de zool eruit kan nemen. Steek de schoenen in een kussensloop in de wasmachine en steek er eventueel nog wat handdoeken bij om de schokken te dempen.

Zool met grip

Kindjes die net hun eerste stapjes zetten of het lopen nog niet helemaal onder de knie hebben, zijn gebaat bij schoenen met veel grip. Diepe ribbels onderaan de schoenen zorgen ervoor dat ze niet zomaar uitglijden op een gladde ondergrond. Ook een parketvloer of pas gepoetste tegel is gevaarlijk terrein voor kindjes die nog moeten werken aan hun evenwicht. Hopelijk heb je nu wat meer be-grip voor de uitdagingen van je kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *