De eerste body’s voor je baby: wat je wel en zeker niét wil

De eerste body’s voor je baby: wat je wel en zeker niét wil

De eerste kleertjes van je baby zijn uiterst belangrijk. Ze moeten er niet alleen stralend uitzien, je wil ook dat je ze gemakkelijk aan en uit kan doen, en dat het materiaal goed ademt.

Wat je wil:

De gekruiste body of overslagromper
Je merkt al snel dat je je baby’s kledij snel en eenvoudig wil kunnen verwisselen. De gekruiste body of overslagromper maakt je leven gemakkelijker omdat je je baby vanuit liggende positie volledig kan aankleden. Het is dus niet nodig om de body over het hoofdje te trekken (baby’tjes beginnen dan heel vaak te huilen!).

Hoe gebruik je een gekruiste body? Leg de body eerst open op tafel, leg je baby er bovenop en sla de body rond je baby. Doe de knopjes vast aan beide kanten en… hupsakee! Je baby straalt als nooit tevoren. Is er een ongelukje, geeft je baby wat voeding terug, of is het gewoon tijd voor een nieuwe romper? Geen probleem, de overslagrompers gaan ook nog eens heel gemakkelijk uit!

Easy access tot de pamper
Knopjes onderaan de benen, of een body die makkelijk helemaal opengaat, staan in de ouderlijke lijst van hip hip hoera’s. Tijdens het verversen of omkleden wil je jezelf geen extra obstakels voor de voeten werpen. Als je de body niet helemaal uit hoeft te doen, en je de romper simpelweg aan de benen kan openmaken, bespaart dat heel wat gedoe. En dus ook minder stress voor jou en je baby.

Wat je liever niét wil:

De body in één stuk
Onesies hebben een schattigheidsscore tussen de 9 en 10 op 10… tot je de pamper moet verversen, want dan is het groot gevecht tussen jou en je baby! De armpjes moet je eruit friemelen, de beentjes willen niet goed mee, en al snel begint je eens zo grote held te huilen. Zorg dat je overal (maar vooral aan de pamper) makkelijk aan kan en dat je alle kledij snel kan aan- of uitdoen.

Bodies met stof van slechte kwaliteit

Kwaliteitsbodies are ‘the way to go’. Schadelijke chemische stoffen moet je mijden, en het textiel moet goed ademen, zodat je baby’tje tip top gezond blijft.

De body hangt het dichtst op het lijfje van je baby, dus zorg voor een kwaliteitsvolle stof die goed aanvoelt op de huid van je baby. Het is verleidelijk om heel veel goedkope bodies aan te schaffen voor een heel lage prijs, maar je doet er je baby geen plezier mee. Koop liever enkele goede bodies van hoge kwaliteit.

Goedkoop is duurkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *