Jouw kapoen kleden voor het tussenseizoen

Je kind kleden bij wisselende temperaturen en plotse regenbuien is niet zo makkelijk, maar wel heel belangrijk. Je moet je voorbereiden op snel wisselende weersomstandigheden tijdens het tussenseizoen.

De weerstand van je kapoen is nog niet zo goed ontwikkeld, kan hij of zij sneller ziek worden dan een volwassene. Lang rondlopen in natte kledij, koude wind en andere barre weersomstandigheden heeft een impact op de gezondheid van je kleintje. Een gewaarschuwde moeder of vader is er twee waard!

Kleed je kind in laagjes

Om de lichaamstemperatuur beter vast te houden, kies je het best voor verschillende lagen kledij. Denk dan aan een onderlijfje, een T-shirt met korte mouwen, een trui en een jas met kap. Op die manier kan je goed anticiperen op koude of warmte. Begint de zon fel te schijnen: trui en jas uit! Begint de regen: jas aan en kapje op.

Lang leve de tubesjaal

Een tubesjaal gaat rond de nek van je kapoen en zorgt voor een extra isolerende laag. Hij is makkelijk aan te doen en verwarmt niet enkel de nek, maar beschermt ook tegen de wind én laat de warmte niet ontsnappen uit de trui.

Waterafstotende jas

Een jas die niet alleen waterbestendig is, maar ook echt waterafstotend. Eventueel met een voering, maar als je denkt in lagen (zie de tip hierboven), kan je ook kiezen voor een waterafstotende jas zonder voering tijdens het tussenseizoen.

Een omkeerbare jas is niet alleen hip en superschattig, maar bovendien heel handig voor het tussenseizoen. Regenbuien kan je makkelijk de baas door de waterafstotende voering langs de buitenkant te dragen.

Chillbroeken voor kids

Een joggingbroek is makkelijk aan te doen, comfortabel en luchtig. Ideaal voor het tussenseizoen! Je kan de broekspijpen ook opstropen als het te warm wordt. De kleinsten onder ons kunnen ook gewoon in hun onderbroek of pamper rondlopen als het echt te warm wordt.

Lederen slofjes

Het tussenseizoen betekent dikwijls nog koude vloeren en tegels binnen. Pantoffels zijn dan zeker aangeraden. Ze geven extra steun én beschermen tegen de koude. Vooral als je kindje nog de eerste stapjes moet zetten, is het belangrijk om obstakels als een koude vloer te verhelpen met warme pantoffeltjes.

De flexibele ouder

Het allerbelangrijkste tijdens het tussenseizoen is een goede voorbereiding. Zorg dat je buggy een Zwitsers zakmes van kledij is! Een extra trui nodig? Mama to the rescue! Pantoffeltjes nodig? Voorbereide vader weet raad! Een onvoorziene regenbui? Een jas met kap komt er aan!

We wensen alle ouders een gematigd tussenseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *