Onze top 5 feestelijke outfits voor baby’s

De kleren maken de baby, en op sommige dagen is dat belangrijker dan op andere! Tijdens speciale momenten, zoals een verjaardag, een trouwfeest, en andere gelegenheden waar er veel foto’s worden genomen, loont het om er op je paasbest uit te zien. Oh ja, Pasen hoort ook in dat lijstje! Hier vind je onze 5 toppers die helpen om de show te stelen.

Stijlvol voor elke gelegenheid

Je hebt wellicht al veel te veel kleertjes in de kast liggen, dat is gewoon onvermijdelijk. Als je dan nog eens thematische outfits moet aanschaffen specifiek voor Kerstmis, de Dag van de Arbeid, en Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart, wel, dat is te veel. Kies in plaats daarvan voor een paar mooie stukken die je kan inzetten voor meerdere gelegenheden. Een mooie snit, een feestelijk kleur, iets dat niet uit de toon valt voor een feest in de lente of in de herfst. Een leuk patroon, een speciaal detail, of een rijke tint betekenen het verschil tussen alledaagse kledij en een feestelijk outfit. Dit jurkje bijvoorbeeld, in stijlvol saliegroen, dat je al dan niet kan combineren met de bijbehorende cardigan, waardoor het zowel voor zomerse als winterse feesten gepast is. En wat een entrée maak je ermee!

Basics hoeven helemaal niet ‘basic’ te zijn

Iedereen ziet er goed uit in kostuum, letterlijk iedereen. Een volledige smoking hoeft natuurlijk niet voor je kleintje, maar je kan al aardig die richting uitgaan met het meest universele stijlvolle kledingstuk dat er bestaat: een mooi wit hemd. Dat ziet er altijd net en keurig uit!

Comfort is natuurlijk uiterst belangrijk. Dit hemd van Noukie’s heeft geen kriebelkraag vol stijfsel die je kleintje gek zou maken, maar heeft daarentegen een meer comfortabele snit. Bovendien is het gemaakt van luchtig linnen, een ademende stof, perfect voor de zomermaanden.

Meteen van top tot teen

Een outfit is niet zomaar een paar kledingstukken samen, een outfit vormt een mooi geheel. Als je niet het beste oog hebt voor mode, en kleurcoördinatie een puzzel zonder antwoord lijkt, overweeg het om een setje aan te schaffen. Zo ben je zeker dat alles mooi samengaat. Deze combinatie van een vestje, broekje, en T-shirt, bijvoorbeeld. Mode zit hem in de details!

Accessoires voor de extra wow-factor

Van details gesproken, ook een strategisch accessoire kan het verschil maken tussen alledaags en feestelijk. Je hoeft namelijk niet altijd nieuwe kleren aan te schaffen. Vis een neutrale outfit uit de kast, en breng het tot leven met wat pracht en praal. Een glitterstrik kan het verschil maken tussen een supermarktbezoek en een nieuwjaarsfeest. Met deze modieuze sjaal gaat je kleintje niet naar de speeltuin, maar naar de opera*!

(*Metaforisch gesproken dan, we raden het niet meteen aan om met een baby naar een klassiek optreden te gaan)

Comfort boven alles!

Alle mode-advies terzijde, uiteindelijk is er niets mooiers dan de mooie glimlach van je kleintje! Probeer altijd in de eerste plaats te denken aan het comfort. Anders zit het toch maar te wriemelen, te mokken, en te pruilen, en dan zien die feestfoto’s er ook niet uit!

Als je het ons vraagt, is een gelukkig kind in lompen tien keer zo mooi als een triestig kindje in Balenciaga. Luxe, dat is relatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *