Badtijd: hoelang en wat is de ideale watertemperatuur?

Spetter pieter pater, lekker in het water! Sommige baby’s vinden een bad heel erg leuk, andere vinden er maar niets aan. Maar hoezeer Samson onze kinderen probeert te hersenspoelen met hits als ‘Ik wil niet in bad’, toch moeten ze erin! We beantwoorden enkele veel gestelde vragen in onze fonkelnieuwe sectie: ‘wat wat met het bad?’

Hoe dikwijls en hoe lang moet je baby in bad?

Een bad hoeft zeker niet elke dag en moet maar een aantal minuutjes duren. Meer nog, het is belangrijk dat je baby niet te lang in bad zit. Daardoor kan de huid uitdrogen en kan er wat irritatie optreden.

Wat is de juiste temperatuur van het water?

De ideale temperatuur voor het water is 37°C, en voor de kamertemperatuur tussen 22°C en 24°C. Nadat je baby uit bad komt, hou hem of haar lekker warm met een heerlijke badcape gemaakt van absorberende spons. Je mag wel niet jaloers worden op je baby’s heerlijk knusse badcape.

Hoe was je je baby?

Je begint eerst uit het bad met het gezichtje te wassen. Daarna doe je het lijfje, waarbij je speciaal aandacht besteed aan de huidplooien van je kleintje. Eénmaal helemaal gewassen, mag je baby’tje in bad. Dat wordt een spetterende show!

Wat als je baby niet in bad wil?

Er zijn twee opties: op je knieën vallen en smeken, of je baby het bad eens laten overslaan. Als het echt een probleem wordt, moet je meer positieve associaties met het bad ritueel proberen maken. Zo is er heel leuk bad speelgoed.

Wat is het tofste bad speelgoed?

Er is heel veel geweldig bad speelgoed bij ons te verkrijgen. Onze populairste bad speeltjes zijn rammelaars in de vorm van octopussen, lama’s, krabben, zeepaardjes, nijlpaarden, zebra’s en krokodillen. Critici zullen opmerken dat niet al deze dieren in het water voorkomen. Waarop wij zeggen: “in een babybiotoop duikt er van alles op dat je niet zou verwachten!”

Een andere, meer voor de hand liggende optie, is onze populaire duikboot. Maar weet dus dat we ook onderwaterdraken en wateréénhoorns in huis hebben…

Waar was je best je baby?

Babybadjes bestaan in alle vormen en maten. Wij raden aan om een comfortabel babybadje te kiezen dat niet te veel water nodig heeft en makkelijk op te bergen is.

Onze aanrader: de wasemmer van childhome. Superhandig, comfortabel, EN zuinig. Het water blijft extra lang op temperatuur. Dus niet duur maar wel heel duurzaam!

Mag ik mijn baby alleen laten tijdens het bad?

Absoluut NIET. Een baby mag je NOOIT alleen laten in bad, zelfs niet in een ergonomisch superbad. Een baby kan verdrinken in 1 cm water. Bovendien heeft je baby de foute reflex om te proberen inademen onder water. Hou dus altijd je baby goed in de gaten wanneer die in bad zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *