5 adviezen om de babyhuid tegen de koude te beschermen

De toorn van koning winter is genadeloos! We moeten onze baby’s beschermen tegen de koude, maar wat zijn nu de beste stappen hiervoor? Jammer genoeg worden baby’s niet geboren met warme volle baard, dus moeten we een andere oplossingen zoeken.

1.    Gebruik vette zalf

Een voedende crème met Cold Cream is een goede bescherming voor baby’tjes die het opnemen tegen koude temperaturen en natte westenwinden die gieren van venijn. Cold Cream is traditioneel gemaakt van rozenwater en bijenwas. Ideaal om in te trekken in de droge huid van je baby’tje.

Dit soort crèmes mag je kort na de geboorte beginnen gebruiken. Besteed ook extra aandacht aan de kaakjes en de handen van je baby’tje. Dat zijn de soldaatjes in de frontlinie tegen de wind en kunnen wel wat extra bescherming gebruiken.

2.    Gebruik kinderwagen accessoires

Kies een kinderwagen met een uitklapbare kap. Niet alleen tegen de regen en de zon, maar ook tegen de koude en de wind. Wanneer je in de wind loopt, is dat heel erg koud voor je baby en zal zijn huidje wel wat afzien. Een kinderwagenkap kan die situatie gedeeltelijk verhelpen.

Een kinderwagenkap is bovendien heel handig om je baby’s huidje te beschermen tegen de winterzon. Bij jonge kindjes is het best dat ze zo weinig mogelijk tijd doorbrengen in de zon. Een kap is ideaal om ze daar tegen te beschermen. Wist je dat er ook UV-kappen bestaan die de schadelijke zonnestralen tegenhouden? Echt iets nieuws onder de zon!

3.    Wees op de hoogte van deze bad tips

Een eerste belangrijk punt is dat je je baby het best niet te vaak in bad steekt. Dat droogt de huid van de baby uit. Dat klinkt tegenstrijdig maar het is echt waar. Te veel water voert de natuurlijke huidoliën van je kindje af, waardoor de huid droog en kwetsbaar achterblijft. Vooral warm water tijdens koude dagen is verleidelijk om je kindje te verwennen en beschermen, maar is dat dus helemaal niet!

Je kan dit verhelpen met badolie voor baby’s. Een paar druppeltjes in bad en je baby ruikt niet alleen heerlijk, maar komt er ook beter beschermd uit. Toch is het geen wondermiddel. Doe je kindje in bad met mate!

4.    Pas je handdoek gebruik aan

Baby’s zijn nu eenmaal de meest kwetsbare wezentjes op aarde. Wrijven met een harde handdoek voelt als schuren voor een baby’tje! Kies een zachte handdoek en dep je baby voorzichtig droog. De textuur van een babyhuid is zo kwetsbaar!

5.    Kies de juiste stoffen

Bij het kleden van je kindjes kies je het best voor heel zachte stoffen: katoen, fluweel, zijde, bamboe… Kies voor T-shirts met lange mouwen tijdens de winter. Vooral als je er een wollen trui over aandoet. Wol is een harde stof, en niet goed voor rechtstreeks contact met de huid van je ukkepuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *