Hoe kies je de beste mobiel voor je baby?

Hoe kies je de beste mobiel voor je baby?

Met een mobiel laat je een blije en kleurrijke wereld voor je kleintje opengaan. Kies voor een veelkleurige muzikale mobiel en zowel jij als je baby zullen er veel plezier aan beleven. Er zijn enkele zaken die we je willen meegeven bij het kiezen van een mobiel.

Kies je best voor een mobiel op batterijen of draaiknop?

Bij Noukies kiezen we voluit voor de draaiknop. Het gaat veel langer mee dan batterijen, is duurzamer, praktisch, en stopt automatisch wanneer het mechanisme is ontwonden (en je baby’tje
hopelijk al is ingedommeld).

Het enige waarvoor je moet opletten, is dat je niet per ongeluk de draaiknop aanraakt bij het te slapen leggen van je dommeltje.

Stel je voor: je spruit is eindelijk in slaap gevallen in je arm, je gaat naar het bedje waar je hem of haar zorgvuldig wil neerleggen maar… oh hemel!

Je botst zachtjes tegen de mobiel en die begint van zichzelf onmiddellijk te spelen. Je doornroosje ontwaakt en denkt: tijd om te spelen!

Hoe bevestig je een mobiel aan een bedje?

De beste systemen kan je heel gemakkelijk tussen de spijlen van een wieg of bedje bevestigen. Draai de knop open en plaats de arm van de mobiel en de draaiknop tussen de spijlen. Positioneer de mobiel mooi boven het hoofdje van je baby’tje en draai de knop toe.

Kies een systeem dat je kan losmaken en opnieuw bevestigen. Een mobiel met een sluitmethode die je enkel kan gebruiken in één bepaalde kribbe is geen goed idee. Zorg er ook voor dat je geen handige vader of kundige moeder hoeft te zijn om je mobiel ergens anders te hangen.

Hoe kan ik mijn babymobiel repareren?

Bij het aanschaffen van een babymobiel moet je zeker zijn dat je altijd reservestukken kan bestellen.
Als er iets stuk gaat, is het vaak het bovenste deel van de arm voor een muziekmobiel, maar dat kan je bij Noukies makkelijk en snel vervangen.

We raden aan om zelf niet te beginnen knutselen. Een krakkemikkig mobiel bengelt als een zwaard van Damocles boven je bengel. Reservestukken zijn heel goedkoop en makkelijk te bestellen, niet twijfelen dus.

Wat hang ik aan een mobiel?

Alles wat zacht, licht, en lief is! Het is verleidelijk om een mobiel te maken met dingen die je blij maken maar wees zeker dat het je baby niet kan kwetsen.

Een mobiel kan altijd eens vallen of je kan bij het heffen van je baby wel eens met het hoofdje tegen de mobiel komen.

Zorg er dus voor dat alles zacht is en op je baby mag terecht komen. Voorzichtigheid is de moeder der wijsheid!

Zijn er mobieltjes voor jongens en meisjes?

Fabrikanten maken een onderscheid tussen jongens en meisjes mobielen, maar het maakt eigenlijk helemaal niet uit of je een jongensmobiel kiest voor een meisje of omgekeerd. De knuffelbeertjes, kleuren en muziekjes zijn op geen enkele manier van toepassing op enkel jongens of meisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *