Hierdoor zal je baby beter slapen

Wat letterlijk iedereen wel kan gebruiken, is een goede nachtrust. Een kleintje dat goed slaapt en overdag uiltjes knapt, houdt ook de ouders gezonder, energieker, en gelukkiger. We gaven je al enkele praktische slaaptips voor baby’s en schreven ook over hoeveel slaap je baby nodig heeft, maar er zijn nog enkele dingen waarover we het willen hebben.

De goede nachtrust van een baby begint bij een goed fundament: het bedje van je baby, de slaapkledij, de kamer, en het algemeen comfort dragen allemaal bij tot de nachtrust van je kleine slaapkop.

Welk baby bed moet ik kiezen?

Een pasgeboren baby’tje slaapt lekker in een baby bed (of ledikant), babynestje, of een baby mandje.

Wanneer je kiest voor een ledikant, zorg ervoor dat het alleen dient om in te slapen en dus niet ook dienst doet als het parkje waarin de baby speelt. Zo kan de baby een beter onderscheid maken wanneer het tijd is om te spelen en wanneer het tijd is om te slapen. Je kan ook kiezen om een bedomrander voor meisjes of jongens aan het bedje te bevestigen.

Een babynestje is makkelijk mee te nemen en kan tussen de ouders in het grote bed geplaatst worden.  Zo’n babynestje is ideaal voor baby’s tussen de 0 en 6 maanden of tot wanneer ze groot en sterk genoeg zijn om zichzelf om te draaien, te knielen of rechtop te zitten. Hetzelfde geldt voor een baby mandje dat je makkelijk kan verplaatsen en waarin je ukkepuk zich lekker geborgen voelt.

Nog een tipje van de luier die we willen oplichten: onder de leeftijd van twee jaar gebruik je geen klassiek hoofdkussen voor je kleintje!

Baby slaapzak of dekbed overtrek kiezen? 

Baby slaapzakken of engelennestjes vind je in alle soorten en maten. Ze zijn vooral aan te raden voor baby’s omdat ze er niet makkelijk kunnen uitrollen. Een schoon slapertje met alleen een baby dekentje zal het snel koud krijgen als het door zich te bewegen vanonder het dekentje muist. Een baby slaapzak kent dat probleem niet en blijft altijd mooi zitten. Slaapzakken zijn ontworpen om te gebruiken in een bepaalde kamertemperatuur en dat zie je aan de ‘TOG waarde’. Hier moet je altijd goed op letten zodat je je baby’tje niet te warm kleedt. Denk erom: het is de kamertemperatuur die telt, niet de buitentemperatuur!

Noukie’s raadt het gebruik van het dekbedovertrek aan voor kinderen vanaf 18 maanden. We hebben ze in de zachtste, veiligste en meest comfortabele stoffen zoals BIO mousseline of 100% katoen. Bovendien voldoen al onze bedovertrekken aan het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard), dat staat voor ecologische en sociaal verantwoorde textielproductie.

Een tutje voor een dutje?

Een baby zal makkelijker indommelen als het een tutje heeft om op te sabbelen. Het is ook heel sterk aan te raden om een knuffeldoekje of fopspeenhouder aan het tutje vast te maken. Veel baby’tjes kunnen vanaf jonge leeftijd zichzelf weer in slaap krijgen als ze snel genoeg (en zelf) hun fopspeen terugvinden. Eentje dat aan een fopspeenhouder of een knuffeldoekje hangt, is meteen opgespoord!

We wensen jou en je kleintje een goede nachtrust en vele dutjes toe. Slaap zacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *