Je goed voelen in je pyjama en waarom dat belangrijk is

Goed slapen is belangrijk voor je geest en lichaam. Een goede nachtrust zorgt voor een betere mentale gezondheid, maakt je veerkrachtiger en fysiek weerbaarder. Bovendien is een goed uitgeruste baby een leuke baby. Een kindje die daarentegen slecht geslapen heeft, kan wel eens een kleine nachtmerrie worden.

Belangrijk voor een lange nachtrust

Wanneer je kleintje niet lekker in zijn pyjama zit, kan dat z’n nachtrust verstoren. Baby’s hebben dikwijls last van het kikkereffect: trappelen in de pyjama waardoor de beentjes uit de pijpen raken. Hierdoor komen ze vast te zitten of kunnen ze de benen niet goed meer strekken en worden ze wakker. Zorg daarom voor pyjama’s met een vernauwing aan de enkels. De pyjama blijft dan stevig zitten en zelfs de hevigste trappelaar zal zich gewonnen geven aan het knusse kledingstuk.

Belangrijk voor een comfortabele nachtrust

Een goede pyjama voelt als een lange knuffel! Geen betere stof dan fluweel voor koning(in) baby bij koude winternachten. Is het wat warmer? Dan kies je voor BIO katoen, dat is bijna zo zacht als een babyhuidje.

Belangrijk voor een onafgebroken nachtrust

Een kindje dat kan doorslapen is heel belangrijk, een mama en papa die dat ook kunnen is dat evenzeer. Een typisch akkefietje is de verloren fopspeen bij het slapen. Je baby verliest zijn fopspeen, merkt dat pas op nadat hij of zij zich enkele keren heeft omgedraaid en voor je het weet huilt je kleintje het hele huishouden bij elkaar. Heel erg jammer want dat is makkelijk opgelost! Verschillende pyjama’s hebben een hulpstukje aan de mouw waar je een knuffeldoekje aan kan hangen. Wat hangt er aan een knuffeldoekje? Een fopspeen!

Belangrijk voor een snelle verversing

Wanneer je je baby moet verversen, wil je een snelle pitstop kunnen maken. Als je eerst nog moet worstelen om de kleertjes uit te krijgen, is het al te laat en is je kindje weer helemaal wakker. Daarom raden we aan om een 1-delige pyjama met drukknopjes te kopen. Dat maakt het verversen snel en eenvoudig.

Belangrijk voor de motoriek

Of je baby nu z’n eerste stapjes zet of al een kleine Mount Everest kan beklimmen, anti-slip voetjes zijn in een onesie onmisbaar. Daardoor raakt je kleine stapper niet ontmoedigd en is er minder kans op vallen.

Belangrijk voor een schattige baby

Oké, we geven toe: een baby is altijd schattig. Wikkel ze in een stuk oude stof om te slapen en ze zijn om op te eten. Maar wil je gaan voor 100% schattigheidsgraad? Kies dan een extra knusse pyjama. Van dierenpatronen over voertuigen tot simpelweg stoere streepjes.

De kleren maken de baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *