Waarom kiezen voor een slaapzak voor je baby?

De beste keuze om je baby te slapen te leggen, is een slaapzak. Als volwassene associeer je ze misschien enkel met festivals of kamperen, maar pasgeboren kindjes zijn het best af met een slaapzak.

Waarom kies je voor een slaapzak?

Wriemel-proof

Wanneer baby’s gaan slapen, durven ze zich wel nog eens even goed te leggen… en nog eens… en nog eens! Voor je het weet, ligt je mooie dekentje opgerold tegen de kant en vat je kindje kou. Slaapzakken blijven altijd mooi rond je baby en zorgen voor een lange warme nacht.

Rol-resistent

De aangeraden slaaphouding voor baby’s is op de rug. Dat is de veiligste manier om je kindje te slapen te leggen. Sommige kleintjes die met een deken zijn ingetukt, kunnen ‘s nachts moeilijker terugrollen als ze eenmaal op hun buik komen te liggen. Met een slaapzak rollen ze zo terug naar de veilige ruglig.

Koudebestendig

Een deken valt gemakkelijk van je lichaam, een slaapzak krijg je daarentegen niet zo makkelijk uit! Bovendien ligt het overal dichter op je lichaam waardoor er een warme isolerende luchtlaag ontstaat. Er bestaan slaapzakken voor elke temperatuur, elk seizoen en er zijn zelfs vierseizoensslaapzakken.

Ritueel-startend

Het slaapritueel is het belangrijkste ingrediënt om je kind makkelijk in slaap te krijgen. Op de verzorgingstafel kan je al beginnen met de slaapzak aan te doen. Zo weet je kind hoe laat het is: slapenstijd!

Klauter-afwerend

Als je baby’tje wat ouder wordt, zal het langzaam maar zeker een klauterkleuter worden. Kindjes zijn in staat zichzelf op te hijsen aan de spijlen van hun kinderbed en zich koprollend een weg uit het bed te banen. Een slaapzak kan dat nog even wat moeilijker maken omdat hun voetjes en beentje moeilijker te manoeuvreren zijn.

Adem-bevorderend

Je baby mag niet met zijn of haar hoofdje onder een deken terecht komen. Dat kan anders voor ademhalingsproblemen zorgen. Het is daarom ook erg belangrijk een slaapzak te kopen in de juiste maat! Als het gat voor het hoofd door te steken te groot is, kan je baby ook in een te lange slaapzak vast komen te zitten. Meet je kindje van schouder tot voetjes en tel daar 15cm bij voor de juiste lengte van slaapzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *