Waarvoor zijn knuffels zo belangrijk voor kinderen?

  • Belangrijk voor de slaap

Kinderen moeten na verloop van tijd alleen leren slapen en dat is niet eenvoudig als je de zachte ademhaling en hartslag van mama of papa gewoon bent. Wanneer je kleintje de eerste keren helemaal alleen slaapt, helpt het als er een knuffel is om die stap te vergemakkelijken. Plots alleen moeten slapen kan moeilijk zijn … en dat is waar voor zowel het kleintje als de ouders.

Let wel op: heel kleine baby’tjes die nog moeite hebben om zelf te rollen, slapen beter niet met een knuffel. Maar op latere leeftijd (minstens na 12 weken) heeft het zeker voordelen.

  • Belangrijk voor de ontwikkeling

Een knuffel helpt bij de emotionele en cognitieve ontwikkeling van je kleintje. Voor een kind is een knuffel iets om op te projecteren: ze spreken er tegen, zijn er boos op, lachen samen, knuffelen er mee…

De knuffel is een centraal punt in het leven van je kindje. Zo heeft quasi iedere volwassene die ene belangrijke knuffel uit hun kindertijd. Wanneer we er aan terugdenken, weekt het meteen een emotionele reactie los. Dat bewijst het belang van de knuffel, hoe oud je ook bent, je herinnert je altijd jouw kindertijd compagnon.

  • Belangrijk ter ontspanning

Knuffels zijn om mee te spelen, om plezier mee te maken, te lachen en te gieren. Bij je kindje zal een knuffel zorgen voor minder stress. Een knuffel is altijd bij je kindje, legt nooit regels op, wil altijd meegaan en is een ideale buffer tijdens stresserende situaties. We zouden in feite allemaal gebaat zijn met meer knuffels in ons leven.

  • Belangrijk voor troost

Verdriet is heel natuurlijk voor een kindje, en ondertussen een knuffel kunnen vastnemen als troost is dat ook. Een knuffel is er voor jou en vangt je op als het even moeilijk gaat.

  • Belangrijk voor de verbeeldingskracht

Jij ziet gewoon een knuffel, maar je kind ziet een magisch dier dat huppelt door regenboogland op zoek naar snoep en avontuur. Geef je kind een knuffel en je bent verbaasd over hun verbeeldingskracht. Kinderen met een knuffel zijn creatief en vindingrijk.

Een knuffel kiezen

Deze redenen zijn voldoende om te zeggen: het kiezen van een goede knuffel is heel erg belangrijk, dus je gaat beter niet over één nacht ijs.

Zou het ook niet fantastisch zijn mocht er een magisch knuffelland bestaan? Een plaats waar je knuffel terecht kan wanneer hij verloren raakt? Die plaats bestaat echt! Bij SOS Noukies brengen we verloren knuffels op een magische manier weer tot leven! Geloof je ons niet, ga dan maar eens op zoek.

Dikke knuffels van Noukies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *