Eerste aankopen bij zwangerschap: dit heb je zeker nodig

Laat ons de eerste blogpost zijn die je van harte proficiat wenst!

Wat zijn de eerste aankopen als je zwanger bent?

  • foliumzuur 🧪
  • aangepaste voeding 🥦
  • borstvoedingskussen👶🏽
  • relaxerende middeltjes
  • een geboortelijst 👩🏼‍💻
  • zwangerschapskledij
  • alcoholvrij bier of wijn 🍺

Foliumzuur of vitamine B11

Vitamine B11 is belangrijk voor de ontwikkeling van de baby in je buik. Het advies luidt dat je 0,4 mg neemt vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden tot als je 3 maanden zwanger bent.
Foliumzuur kan je gewoon kopen bij de apotheek, zonder voorschrift.

Aangepaste voeding

Als je zwanger bent, mag je veel zaken niet meer eten om de gezondheid van je baby’tje te verzekeren.
De website van Kind & Gezin heeft een handige lijst om gezond te eten tijdens je zwangerschap.

Borstvoedingskussen
Niemand weet wie de uitvinder is van het borstvoedingskussen maar die persoon verdient zeker en vast een nobelprijs! Je kan het kussen gebruiken om beter te slapen met je bolle buik, om je kindje makkelijker te borstvoeding te geven, om een veilige omranding te geven bij het slapen, om niet op je baby’tje te rollen tijdens de slaap, en nog zoveel meer.

Relaxerende middeltjes
Zwangerschap is voor elke vrouw een pittige periode. Relaxerende middeltjes zoals massageolie of kruidenthee helpen je ontspannen, maar ook een moment stilte, een warm bad of luisteren naar rustgevende muziek doet wonderen.

Zwangerschapskledij
Zwanger zijn is al moeilijk genoeg, dus zorg dat je het in alle comfort en schoonheid kan doorbrengen!
Jurkjes, rokjes, jumpsuits, maar ook pyjama’s, leggings & panty’s… laat je gaan want het wordt allemaal op maat gemaakt van je zwangere lichaam.

Alcoholvrij bier
Dit item in de lijst lijkt de vreemde eend in de bijt maar het is eigenlijk een top tip! De meeste vrouwen kiezen ervoor om hun bredere kennissenkring nog niet in te lichten voor 3 maanden zwangerschap. Een teken aan de wand dat je zwanger bent, is thuis mensen ontvangen maar zelf geen alcohol drinken.
Mensen zullen snel onraad ruiken en raden dat je zwanger bent… Tenzij je jezelf stiekem een alcoholvrij pintje (of wijntje) hebt uitgeschonken en doet alsof je gezellig meedrinkt. Schol!

Geboortelijst
Hoe meer je je kan voorbereiden op de komst van je hartendief, hoe beter! Denk al eens na over de inrichting van de babykamer, snoezige dekentjes, een leuke slaapzak voor je kleintje en nog zoveel meer. Zet het allemaal op je geboortelijst zodat mensen je geven wat jouw hartje (en dat van de baby in je buik) verlangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *